Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pályázom, tehát vagyok
  2008-03-23 10:51:44, vasárnap
 
  Pályázom, tehát vagyok
2008-03-23 09:52:28

Megdöbbentő jelenségekkel szembesülök manapság. Eltűnt a józan ész! Kifordított országban élünk, a józan és racionális gondolkodást, és cselekvést felváltotta valami, ami felülír minden eddig természetesnek és magától érthetőnek hitt működést. A jelenlegi magyar állam minden eszközzel meg akarja utáltatni magát az állampolgáraival! Olyan ország és tudatrombolás megy végbe, hogy mire észbe kapunk lehet, hogy késő!
Pár héttel ezelőtt sétáltam egy hegyen, felkerestem egyik kedvenc turista helyemet, és nagyon megdöbbentem. Ez a hely eddig egy eléggé elhanyagolt terület volt, pedig valamikor szebb napokat is látott, még valamilyen tábor is állt ott régebben. Én sajnos ezt már csak a lepusztult állapotában ismerhettem meg, de a természet szépsége miatt rendszeresen visszajárok oda! Ahogy most meglátogattam, teljesen felújított, gondozott erdei játszóteret találtam. Nagyon megörültem ennek, ki is élveztük a kora-tavaszi időt és játszottunk egy jót a gyerekekkel. Hazafelé odaléptem egy hatalmas táblához, amin az volt olvasható, kik és milyen pályázati pénzből tettek itt rendet.

,,Magyarország célba ér"
Nem tudom szó szerint idézni sajnos a szöveget, de a lényeg: A játszóteret az Európai Unió finanszírozta! Belém bújt a kisördög, és gyorsan körültekintettem. Néhány köbméter fán, és néhány köbméter homokon kívül nem találtam mást! Hová jutott ez az ország, ha egy magyarországi erdő közepére építendő játszótérhez Uniós segítség kell. Én azt hittem, amikor megláttam először a felújítást, hogy valószínűleg a város és az erdőgazdaság példás összefogásával teremtettek rendet! Nincs már összefogás, még csak az erre irányuló akarat sincs. Nincs egyetlen egy önkormányzati képviselő sem, aki képes lett volna némi társadalmi szerepvállalásra késztetni, a különböző szervezeteket, és a lakókat. Marad az unió.

Egy másik eset, ami hasonló okból kiverte nálam a biztosítékot, egy kulturális eseményhez kapcsolódik. Elnézést kérek mindenkitől, de a pontosság jelen esetben elengedhetetlen, ezért szó szerinti idézetek következnek:

2008. március 13-án a Gödör Klubban rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Márta István, a
Művészetek Völgye igazgatója

...Nonprofit, közszolgálati fesztiválunkat biztos állami résztámogatás nélkül - a saját bevételeink növekvő volumene ellenére - nem tudjuk sem megtervezni, sem megvalósítani.

Ellentétben más - országos, ill. régiós kihatású, nagyvárosokban rendezett - fesztiválokkal - Pécs/POSZT, Miskolc/Operafesztivál - a Művészetek Völgye nem számíthat az önkormányzatok financiális támogatására. (Lásd: kistelepülések általános helyzete)

Az EU-s pályázatokon -a finanszírozás anomáliái miatt - nem tudunk részt venni...
...Az állami résztámogatások volumenének ismerete nélkül lehetetlen a szponzorokkal tárgyalni és érdemi szerződéseket kötni! Lehetetlen a fesztivál nagyságát, költségvetését megtervezni! A fentiek hiányában képtelenség lekötni a művészeket és a fesztivált kiszolgáló infrastruktúrát...

Szóval az idén elmarad a jubileumi Művészetek Völgye!

...Az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sajnálatosnak tartja, hogy Márta István főigazgató meglehetősen későn tájékoztatta a tárcát az idei Művészetek Völgye Fesztivál rendezési nehézségeiről.
...
A fesztivál rendezői - információink szerint - nem nyújtottak be pályázati anyagot a beadási határidőkig, és pályázattal kapcsolatos megkeresés sem érkezett a tárcához.
A minisztérium mindenkor készségesen rendelkezésre áll, hogy szakmai tanácsokkal segítse a pályázókat, amennyiben erre a szervezők igényt tartanak.
...
Fontosnak tartjuk, hogy a pályázati rendszeren keresztül megvalósuló rendezvények objektív szempontok alapján részesüljenek támogatásban. A Művészetek Völgye esetében a korrekt pályázói magatartás abban nyilvánult volna meg, ha a szervezők időben jelzik a kiírással kapcsolatos problémákat, lehetőséget adva a szakmai egyeztetésre.
Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium
Sajtó és Kommunikációs Főosztály
I
I. MTI-nyilatkozat Márta Istvántól
2008. március 12-én 14 órakor egyeztető tárgyalásra került sor az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium szakállamtitkárai, a miniszteri kabinetfőnök és Márta István fesztivál igazgató között.

A tárgyaló felek egyértelműen megállapították, hogy sajnálatos módon a turizmus idei évre kiírt pályázatain a fesztivált szervező és lebonyolító Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet önhibáján kívül nem indulhatott, tehát nem felel meg a valóságnak, hogy pályázhattunk volna.

Mint a fesztivál igazgatója, visszautasítom azt, hogy nem jeleztük időben fesztiválunk részfinanszírozási problémáit: 1820 napja (5 éve) jelezzük folyamatosan. 2008 február 19-én azaz egy hónapja e-mailben értesítettük Dr. Ujhelyi István államtitkár urat fesztiválunk ellehetetlenüléséről.
Márta István fesztiváligazgató

Lassan nem tehetünk egyetlen lépést sem, hogy arra ne pályáztunk volna! Ez cinikus hozzáállás és magatartás a hatalom részéről, egy méltán népszerű és jól működő magyar kulturális rendezvényhez, egyszerűen ép ésszel felfoghatatlan, és érthetetlen! Mennyi pénz is folyt el a Fiatal Szocialistákhoz?

Miért is nincs lehetőség támogatni a Művészetek Völgyét? Talán azért, mert tisztán magyar rendezvény? Tudjuk jól, hogy a liberálisok a kommunisták és a posztkommunisták is irtóznak mindentől, ami erősíti a nemzeti öntudat erősödését.
Pedig ébred már a nemzet. Számos olyan rendezvény van már hazánkban, ami segíti bennünket a nemzeti önbecsülésünk helyreállításában. Hagyományőrző, lovas, turisztikai, és egyéb népi kulturális rendezvények sorát rendezik tavasztól őszig az ország szinte minden táján. Természetesen a ,,független" sajtó szinte egyáltalán nem, vagy csaj néhány szó erejéig fog beszámolni róluk!

Látogassunk el minél több rendezvényre, és legyünk egyre többen! Ne otthon töltsük a hétvégéket a fotelba süppedve, inkább keressünk egy nekünk való eseményt, és vigyük el rá a családot! Mutassuk meg, hogy mennyien vagyunk, bizonyítsuk be, hogy nem haldoklik ez a nemzet! Építsünk kapcsolatokat, újítsuk fel a régi ismeretségeket! Azonos értékrendű emberek ha elegen vannak és összefognak, szánalmassá válhat ez a ,,pályázatország"!

Nem kell pályáznunk a saját hazánkra! Magyarország van, és nekem ne is ,,újítsanak" rajta a milliárdos áfacsaló maffiózó, cinikus hatalombitorló kormányzás helyett kommunikációzó Hibbant Nérók!

Ádám Mihály Tamás
Hirklub.hu


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: természetvédelmi, állampolgáraival, posztkommunisták, szerepvállalásra, körültekintettem, infrastruktúrát, megállapították, résztámogatások, szocialistákhoz, elengedhetetlen, nagyvárosokban, fesztiválokkal, felfoghatatlan, operafesztivál, kistelepülések, kommunikációzó, önkormányzatok, pályázatország, ismeretségeket, költségvetését, fesztiválunkat, összefogásával, visszautasítom, hatalombitorló, természetesnek, önkormányzati, információink, megvalósítani, nehézségeiről, finanszírozás, kommunikációs, közszolgálati, szponzorokkal, pályázhattunk, szerződéseket, résztámogatás, jelenlegi magyar, hely eddig, eléggé elhanyagolt, lepusztult állapotában, természet szépsége, kora-tavaszi időt, hatalmas táblához, volt olvasható, magyarországi erdő, erdőgazdaság példás, erre irányuló, önkormányzati képviselő, különböző szervezeteket, másik eset, kulturális eseményhez, pontosság jelen, Európai Unió, Gödör Klubban, Márta István, Művészetek Völgye, Területfejlesztési Minisztérium, Művészetek Völgye Fesztivál, Kommunikációs Főosztály, MTI-nyilatkozat Márta Istvántól, Kapolcsi Kulturális, Természetvédelmi Egylet, Ujhelyi István, Fiatal Szocialistákhoz, Művészetek Völgyét, Hibbant Nérók, Ádám Mihály Tamás,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Esti kép  Sokan azt tartják  Csak a fogyatkozás látható  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szép estét kedves látogatóimna...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Soha ne kedvezz...  Szép napot kívánok  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Png virág  Png cica  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png lepke  Alázat  Png telefon  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Akik bántanak téged  A kételkedés kezelése  Hazára minden embernek szükség...  Egy hatékony szolga  Erdőn  Örülök, hogy látlak!  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Hiányzik  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Mindig jusson idő nevetni  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét  Varga János Veniam - Fontos sz...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Hogy lehet megtartani  Paul David Tripp Április 20  Akarat  képre írva  Esti kép  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Mindig jusson idő nevetni  Még csak most kezdődik a nap  A kételkedés kezelése  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Png virág  Facebookon kaptam  Akarat  Bertolt Brecht -től idézet  Png lepke  Minden harmadik...  Egy maradéktalanul uralt világ  Akarat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png fotel  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Popper Péter szavai  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Elköszönt  Alázat  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Alázat  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Png cica  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szívem tiéd  Reménység és erő Krisztustól e... 
Bejegyzés Címkék
jelenlegi magyar, hely eddig, eléggé elhanyagolt, lepusztult állapotában, természet szépsége, kora-tavaszi időt, hatalmas táblához, volt olvasható, magyarországi erdő, erdőgazdaság példás, erre irányuló, önkormányzati képviselő, különböző szervezeteket, másik eset, kulturális eseményhez, pontosság jelen, saját bevételeink, önkormányzatok financiális, finanszírozás anomáliái, állami résztámogatások, szponzorokkal tárgyalni, fesztivál nagyságát, fentiek hiányában, fesztivált kiszolgáló, idén elmarad, jubileumi Művészetek, idei Művészetek, fesztivál rendezői, beadási határidőkig, minisztérium mindenkor, szervezők igényt, pályázati rendszeren, korrekt pályázói, szervezők időben, kiírással kapcsolatos, szakmai egyeztetésre, miniszteri kabinetfőnök, tárgyaló felek, turizmus idei, fesztivált szervező, fesztivál igazgatója, hónapja e-mailben, hatalom részéről, méltán népszerű, nemzeti öntudat, nemzeti önbecsülésünk, ország szinte, fotelba süppedve, nekünk való, régi ismeretségeket, saját hazánkra, milliárdos áfacsaló, természetvédelmi, állampolgáraival, posztkommunisták, szerepvállalásra, körültekintettem, infrastruktúrát, megállapították, résztámogatások, szocialistákhoz, elengedhetetlen, nagyvárosokban, fesztiválokkal, felfoghatatlan, operafesztivál, kistelepülések, kommunikációzó, önkormányzatok, pályázatország, ismeretségeket, költségvetését, fesztiválunkat, összefogásával, visszautasítom, hatalombitorló, természetesnek, önkormányzati, információink, megvalósítani, nehézségeiről, finanszírozás, kommunikációs, közszolgálati, szponzorokkal, pályázhattunk, szerződéseket, résztámogatás, rendezvényhez, szervezeteket, finanszírozta, magyarországi, részesüljenek, rendelkezésre, sajnálatosnak, természetesen, tudatrombolás, önbecsülésünk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3065
  • e Hét: 17295
  • e Hónap: 28406
  • e Év: 181902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.